Dostava

Pošiljke dostavljamo preko Pošte Slovenije.  

Možen je tudi osebni prevzem na sedežu poddjetja.

V primeru večjih naročenih količin vam lahko blago (po dogovoru) v Celju ali bližnji okolici tudi osebno pripeljemo.

Stroški poštnine in pošiljanja:

Strošek dostave znaša 3.80€. Ob naročilu nad 50€ je dostava brezplačna.

Rok dostave blaga:

Vse naročene izdelke, ki so na zalogi, vam bomo poslali v roku treh delovnih dni. V primeru, da izdelka (npr. majice, puloverja s kapuco… trenutno ni na zalogi, se rok dostave podaljša za 5 delovnih dni.( Toliko časa namreč rabi naš dobavitelj, da nam zagotovi naročeno blago.) Prosimo in hkrati svetujemo van, da preverite zalogo in izdelke naročite pravočasno, da vam jih bomo pripravili in dostavili do roka, ki vam ustreza.

Način pakiranja:

Majice so zapakirane v posebno plastično vrečko namenjeno prav posebej za pošiljanje tekstila, ki zaščiti majico pred zunanjimi vplivi kot so vlaga, dež in fizične poškodbe. Pakirna vrečka ni prozorna in vsebine se skozi njo ne vidi.

Način plačila:

Ne glede na izbran način plačila artiklov boste račun za nakup artiklov prejeli takoj na e-poštni naslov oz. po prevzemu paketa. Račun bo v  paketu.

Načini plačila:

-preko spletnega plačila (možno plačilo z Visa in Mastercard preko PayPala)

–z gotovino na sedežu podjetja

-po ponudbi/predračunu

–z Pay-pal računom

Vračilo blaga:

Ob naročilu majic s potiskom bodite pozorni, da naročite pravilno velikost majice.

Za odpoved naročila veljajo določila splošnih pogojev in veljavna zakonska določila o vračilu blaga. Za vračilo blaga se uporabljajo določila 43. člena Zakona o varstvu potrošnikov, ki določa:

“Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima potrošnik pravico, da v 14 dneh podjetju pisno sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev.

Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je bila poštna pošiljka oddana v roku. Ta rok začne teči naslednji dan po dnevu dobave blaga.”

Kupec ima pravico, da v štirinajstih (14) dneh po prevzemu vrne kupljeno blago brez kakršnekoli odškodnine, vendar je kupec dolžan nositi stroške, ki nastanejo pri vrnitvi predmeta nakupa. O nameravanem vračilu mora kupec pisno obvestiti ponudnika, najkasneje v 14-ih dneh od prejetja blaga, in sicer po pošti ali na kontaktni elektronski poštni naslov: info@planet-majic.com blago pa vrniti v 14 dneh po poslanem obvestilu o odstopu. Vrnitev prejetega blaga v 14-ih dneh po prejetju brez predhodnega pisnega obvestila se prav tako šteje za odstop od nakupa. Izdelki morajo biti nerabljeni, nepoškodovani in v originalni, nepoškodovani in nepolepljeni embalaži skupaj s priloženo dokumentacijo. Priložena mora biti kopija računa.

Prav tako je treba vedeti, da sklenitev pogodbe na daljavo potrošniku ne daje več pravic, kot sklenitev pogodbe na klasičen način (to je z obiskom v prodajalni). Tako potrošnik ne more in ne sme prejeto blago neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe, saj tukaj ne gre za nakup na pokušnjo, kjer je preizkus blaga pogoj za ohranitev pogodbe v veljavi. Potrošnik tako sme opraviti ogled in preizkus prejetega blaga zgolj v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja in kot je to običajno v prodajalnah. Vsakršno “preizkušanje”, ki odstopa od navedenega je mogoče šteti za uporabo blaga, kar pomeni, da potrošnik s tem izgubi pravico do odstopa od pogodbe. Pravica do odstopa od pogodbe ne daje potrošniku nobene pravice več, pač pa samo možnost, da tudi po tem, ko že prejme blago, ponovno premisli svojo odločitev o nakupu in v primeru, da je bila ta odločitev prenagljena, spremeni svojo odločitev in odstopi od pogodbe.

Ponudnik vrne celotno kupnino najkasneje v roku 15-ih dni od prejetja vrnjenega blaga.
 

Skladno s 43.č členom zakona o varstvu potrošnikov-ZVPot kupec nima pravice do vračila blaga če so izdelki iz naše spletne trgovine narejeni po natančnih navodilih posameznega kupca in so prilagojeni njegovim potrebam. Zaradi specifičnosti in svoje narave takšni artikli niso primerni za vračilo in nadalnjo prodajo.

Postopek zamenjave in vračila blaga:

V primeru, da je potrošnik blago že prejel in od pogodbe odstopi, mora blago nepoškodovano in v nespremenjeni količini odposlati prodajalcu v 14 dneh po sporočilu iz prejšnjega odstavka, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. Kot odstop od pogodbe se šteje tudi, če potrošnik v 14 dneh po prejemu blaga le-to vrne prodajalcu.
Strošek vračila blaga pri odstopu od pogodbe bremeni potrošnika.

Blago lahko vrnete tudi osebno na sedež podjetja.

Vračilo poškodovanih pošiljk:

V tem primeru mora kupec paket odnesti na najbližjo pošto v enakem stanju kot ga je prejel ne da bi karkoli dodal ali odstranil in izpolniti reklamacijski zapisnik. Pošta Slovenije in podjetje Planet majic, Roman Mažgon s.p. bosta poskrbela, da bo reklamacija rešena v najkrajšem možnem času.

Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo!!!

Garancija in stvarna napaka:

Garancija in stvarna napaka sta urejeni v dveh zakonih, in sicer v Obligacijskem zakoniku in Zakonu o varstvu potrošnikov. Slednji ureja samo pravna oziroma pogodbena razmerja, v katerih kot ena izmed strank nastopa kupec kot fizična oseba brez dejavnosti, tj. potrošnik. Uporabljajo se določbe Obligacijskega zakonika razen če ZVPot ne določa drugače.

Garancija ne velja za majice in ostale izdelke, ki so unikatni. To so vse majice, ki niso v redni prodaji oziroma se na majice natisne motiv po želji kupca, razen v primeru očitnih napak pri tisku ali stvarnih napakah na majicah (dostavljena napačna velikost, barva, raztrganost…).

Lastnosti blaga:

V spletni trgovini so predstavljene majice in ostali artikli iz 100 % bombaža, razen ko je pri posameznem izdelku drugače navedeno.

Zaloga:

Ponudba v spletni trgovini je informativna, zaloga ni konstantna. Majice tiskamo sproti.